Finans

Se alle artikler

Kutter kursmål etter svakt Lerøy-resultat

Sparebank 1 Markets tror Lerøy vil løse problemene de har, men tar ned kursmålet fra 75 til 70 kroner etter kvartalspresentasjonen.

– Lerøy Seafood Group leverte nok et svakt kvartal. Lave volumer kan forklare noe av den negative kostnadsutviklingen i kvartalet, men et driftsresultat per kg på rundt 16 kroner er for svakt i et kvartal der snittprisen på laks har vært 61 kroner per kg. Noe er relatert til nedgradering av ørret, men kostnadene er likevel langt over nivået til de norske konkurrentene, skriver analytiker Tore A. Tønseth i Sparebank 1 Markets i en oppdatering.

Han tror likevel selskapet vil fikse problemene, og kutter estimatene for 2020 med «bare» 3–4 prosent. Og med tirsdagens kursfall på 8 prosent, mener han det meste av den kortsiktige negative utvikling er tatt.

– Med sterk fundamental etterspørsel, og et kursfall på 8 prosent tirsdag, holder vi vår kjøpsanbefaling og setter 70 kroner som nytt kursmål, skriver Tønseth.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.