Finans

Se alle artikler

Sikret seg lån på 850 millioner kroner

Benchmark, som blant annet eier Salmobreed, har sikret seg et nytt obligasjonslån for å refinansiere selskapet.

Selskapet meldte 3. juni at de ville sikre seg et obligasjonslån for å refinansiere Benchmarks kredittfasiliteter. Lånet på 850 millioner kroner (95 millioner dollar) blir notert på Oslo Børs og har en kupong på tre måneder Nibor + 5,25 prosent p.a. med kvartalsvise rentebetalinger, opplyses det i en melding torsdag.

Lånet ventes utbetalt 21. juni og har en løpetid frem til juni 2023. DNB Markets har vært tilrettelegger for lånet.

– Obligasjonslånet var betydelig overtegnet og markerer selskapets inntreden i det nordiske gjelds- og verdipapirmarkedet, som er anerkjent globalt for sin investering i akvakultur, skriver Benchmark i meldingen.

– Vi er glade for å ha gjennomført dette nordiske obligasjonslånet som er et bevis på den sterke tilhørighet og kompetanse investorer i de nordiske regionene har for den raskt voksende akvakultursektoren. Det gir også selskapet ekstra fleksibilitet for å fokusere på utrulling av våre prioriterte produkter og operere mer effektivt, sier konsernsjef Malcolm Pye i Benchmark i meldingen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.