Finans

Se alle artikler

Øker inntektene og ordreinngangen

Akva Group melder om vekst i omsetning og ordreinngang i andre kvartal sammenlignet med i fjor. Betaler ut 1 krone i utbytte per aksje i september.

Inntektene i andre kvartal i år var på 798 millioner kroner, opp fra 627 millioner kroner samme kvartal i fjor. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) var 101 millioner kroner i årets andre kvartal mot 52 millioner kroner samme kvartal i 2018. Resultat etter skatt endte på 31 millioner kroner sammenlignet med 19 millioner kroner i andre kvartal 2018.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet en ordrebok på knappe 1,6 milliarder kroner. Ordreinngangen i andre kvartal i år var 760 millioner kroner, en økning fra 471 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Et halvårlig utbytte på 1 krone per aksje vil bli utbetalt i september 2019.

Vokser i merdbasert teknologi

Inntekten for det merdbaserte segmentet endte på 664 millioner kroner i kvartalet, en økning fra 467 millioner kroner i fjor. Omsetningen fra det nordiske området var på 482 millioner kroner.

– Marginene i den nordiske flåtedelen er signifikant bedre enn siste halvår i 2018 og første kvartal 2019, men det er fortsatt potensial for forbedring i prosjektutføringen og sterk konkurranse i markedet, skriver selskapet.

Ordreinngangen i den nordiske regionen endte på 379 millioner kroner i kvartalet, opp fra 219 millioner kroner i andre kvartal 2018.

Også i det nordamerikanske markedet var det vekst i inntektene, fra 118 millioner kroner i fjor til 124 millioner kroner i år. Selskaper skriver at avtalen med Grieg NL for salg av flåter som ble inngått i tredje kvartal i fjor, ikke er med i ordreboken ennå da det gjenstår designarbeid på flåtene. Ordreinngangen Chile gikk opp fra 87 millioner kroner i fjorårets andrekvartal til 125 millioner kroner i år innenfor det merdbaserte segmentet.

Fall i software-inntektene

I andre kvartal ble inntektene i programvaresegmentet 39 millioner kroner, ned fra 42 millioner kroner i fjor. Segmentet leverte likevel et driftsresultat (EBIT) 4 millioner kroner, 1 million lavere enn i samme kvartal i fjor.

– En samarbeidsavtale ble inngått med Observe Technologies (AI) og den første modulen med foringsassistent er allerede lansert i markedet. Vi har etablert planer for oppgradering av den tekniske plattformen til Fishtalk, skriver selskapet.

Nedgang i landbasert

Akva Group fikk kontrakt med Cooke Aquaculture

Les mer

Omsetningen for segmentet landbasert teknologi i andre kvartal falt til 95 millioner kroner fra 117 millioner kroner samme kvartal i fjor. EBITDA endte på 12 millioner kroner mens EBIT var 7 millioner kroner. Ordreinngangen i årets andre kvartal var 77 millioner kroner sammenlignet med 87 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Akva Group fikk storkontrakt i Russland

Les mer

– Utsiktene for nye prosjekter ser fortsatt god ut. Ordreboken endte på 611 millioner kroner sammenlignet med 449 millioner kroner forrige år, skriver selskapet.

Tror på fortsatt gode tider

– Vi har en solid ordrereserve for landbaserte prosjekter, og muligheter for å signere flere ordrer er lovende i alle regioner. Vi har forbedret prosjektleveransene våre, og potensialet for vekst i inntekter og inntjening er god. Grunnet planlegging og ferdigstillelse av infrastruktur hos kundene våre er det vanskelig å tidfeste fasingen av inntekter og inntjening på landbasert leveranser, skriver selskapet

Til tross for hard konkurranse, mener selskapet at det nordiske merdbaserte segmentet fortsatt har en sterk posisjon i markedet.

– Flere forbedringsprogram er initiert, og nye produkter vil bli lansert i august for å styrke vår posisjon og inntjening, skriver de.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.

Se Også


Akva Group fikk ikke solgt islandsk datterselskap

I en børsmelding opplyser selskapet at salgsavtalen med Advania Holding om Akva Groups heleide datterselskap Wise Lausnir er sagt opp.