Finans

Se alle artikler

Akva Group har endelig fått solgt islandsk datterselskap

Etter at første avtale strandet, er nå ny kjøper på plass til Wise lausnir ehf.

For ett år siden inngikk Akva Group en avtale om salg av det islandske datterselskapet Wise lausnir til Advania Holding. Men i juni strandet det da Akva Group og Advania ble enige om å si opp avtalen på grunn av utfordringer med å få godkjent salget av det islandske konkurransetilsynet på akseptable vilkår. Onsdag melder Akva Group at Centara ehf har signert en aksje- og kjøpsavtale og fullført transaksjonen.

Den totale prisen er i overkant av 1,1 milliarder islandske kroner (NOK 80,1 millioner). Knappe 911 millioner islandske kroner er gjort opp kontant ved overdragelse av selskapet, mens 197 millioner islandske kroner blir utbetalt som utbytte til Akva Group så snart Wise har mottatt visse bekreftelser fra de islandske skattemyndighetene. Transaksjonen gir en regnskapsmessig gevinst for Akva Group på 21,3 millioner kroner eksklusive transaksjonskostnader, opplyses det i meldingen.

- Virksomheten til Wise er utenfor Akva Groups strategiske fokusområder, som hovedsakelig inkluderer løsninger og tjenester til den globale havbruksnæringen. Selv om utviklingen av Wise er positiv, tror Akva Group at salget vil styrke Akva Group i sine kjernevirksomheter, og tilsvarende vil Wise få muligheten til å hente ut sitt fulle potensiale sammen med en dedikert og fokusert eier, skriver Akva Group i meldingen.

Enkelte medlemmer av ledelsen i Wise Group har mottatt en transaksjonsbonus på totalt rundt 19,5 millioner islandske kroner (NOK 1,4 millioner) betalt av Wise Group i forbindelse med salget.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.

Se Også


Akva Group fikk ikke solgt islandsk datterselskap

I en børsmelding opplyser selskapet at salgsavtalen med Advania Holding om Akva Groups heleide datterselskap Wise Lausnir er sagt opp.