NYHETER

Se alle artikler

Rederi på hugget: Ser på alle muligheter for vekst

Aquaship har raskt vokst til å ha en flåte på 25 båter i ulike segmenter og land, og har planer om ytterligere vekst.

Konsernet ble etablert i sommer, gjennom sammenslåingen av Gripship og Johnson Marine. Gripship var et norsk brønnbåtselskap med tre båter, mens Johnson Marine var et Shetland-basert servicebåtselskap.

Selskapet har nylig refinansiert et obligasjonslån på 210 millioner kroner, og hadde også planer om å søke notering på markedsplassen Merkur Market og senere Oslo Axess. Den planlagte noteringen har blitt lagt på is, men det har ikke vekstplanene.

Inn i fôrfrakt

I begynnelsen av oktober kom en kort pressemelding om at Aquaship hadde kjøpt Florø-baserte Artic Shipping med fem fôrfraktere.

- Kjøpet er gjennomført og betalt. Kjøpesummen er konfidensiell, sier styreleder Jan Harald Hauvik til IntraFish.

Artic Shipping hadde en omsetning på 128,0 millioner kroner, og et driftsresultat på 28,8 millioner kroner i fjor. Bokført egenkapital var 47,4 millioner kroner mens langsiktig gjeld var 470,0 millioner kroner.

- Kjøpet ble gjort med tilgjengelige kontanter, sier Hauvik. Ingen nye aksjer ble utstedt, og Aquaship eies fortsatt 50/50 av de gamle eierne av Gripship og Johnson Marine.

Ser på mange muligheter

Etter kjøpet av Artic Shipping, har Aquaship totalt 25 båter. De er i segmentene fôrfrakt, servicebåt, slaktebåt og brønnbåt.

- Masterplanen vår er å vokse i alle segmenter vi dekker, sier Hauvik til IntraFish.

- Ved kjøp av båter, eller bestilling av nybygg?

- Det vil vi vurdere fra prosjekt til prosjekt. Vi ser allerede på mange muligheter.

- Hva med kjøp av selskaper?

- Det kan også absolutt være av interesse.

Hauvik sier at de ser på muligheter innen mange ulike geografiske områder.

- Noe av fordelen vår, er at vi har en fot innenfor nesten alle markeder i akvashipping. Vi er i Norge, Island, Skottland, Irland, Chile og Middelhavet. Det er helt naturlig for oss å se på alle segmenter og geografiske områder.

Konsernet venter ifølge Hauvik å omsette for rundt 400 millioner kroner i 2019 på eksisterende flåte. I skrivende stund har de rundt 240 ansatte.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev. Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.