NYHETER

Se alle artikler

Venter 800 gjester på nyfabrikken

Det var stor stemning blant snorklipper Linda Hofstad Helleland og administrerende direktør Sven Amund Fjeldvær under den offisielle åpninga av fabrikken.

– Dette gjør meg stolt, sa Linda Hofstad Helleland da hun torsdag sto for snorklipping og offisiell åpning av Lerøy Midts nye fabrikk på Jøsnøya skriver Hitra/Frøya.

Klæbyggen har i mange år hatt hytte på Hemnskjela, rett over leia for Jøsnøya og Hitra industripark hvor Lerøy Midt har tatt i bruk sin nye fabrikk.

Linda Hofstad Helleland (H) er stortingsrepresentant for Trøndelag og medlem av næringskomiteen.

– Vær stolt

– Jeg skal i dag klippe snoren til det som trolig er verdens mest moderne og automatiserte prosesseringsanlegg for laks. Og det på Hitra, intet mindre. Det gjør meg stolt, sa Helleland. Hun fortalte videre om hvordan morgenkvisten hadde vært da hun tittet ut gjennom hyttevinduet.

– Det er en glede for meg å åpne anlegget. Dette anlegget viser hvor langt vi er kommet teknologisk, at vi er fremst i verden på teknologi og innovasjon. Jeg våknet i dag på hytta, det er jo rett over leia her, og så utover anlegget til Lerøy og tenkte at «dette er bra for velferden og det kommer til å skape arbeidsplasser, sa hun.

– Rett opp ryggen og vær stolt av det dere gjør, sa hun videre til de mange gjestene involvert i sjømatnæringa.

Var ferdig for ett år siden

Torsdag var fabrikkområdet dekket til storstilt fest med mange prominente og innbudte gjester. Blant andre konsernleder Henning Beltestad og konserndirektør for havbruk i Lerøy Seafood Group, Stig Nilsen, til stede på fabrikken som skal ha kostet rundt 700 millioner kroner.

– Det er ett år siden fabrikken var ferdig, men det føles helt spesielt å være her i dag. Jeg blir litt skjelven, sa Beltestad i sin tale.

– Det har ikke vært bare-bare å bygge fabrikken her, men til slutt har det gått, sa konsernlederen og henvendte seg spesielt til Sven Amund Fjeldvær, administrerende direktør i Lerøy Midt.

– Det er blitt en fantastisk fabrikk som tar imot laksen rett fra brønnbåtene, inn i fabrikken og deretter ut til verden. Takk til alle i Lerøy Midt. Jeg er utrolig stolt over det dere har fått til. Vi gleder oss til fortsettelsen, fortsatte Beltestad.

Venter 800 gjester på besøk

Are Hembre, Charlotte Audestad og Strand seniorbrass sto for underholdninga torsdag. Fredag har fabrikkledelsen først invitert et stort antall skoleelever før det på ettermiddagen blir åpen dag for alle som vil ta anlegget nærmere i øyesyn.

– Mona Grudt ønsker velkommen. Deretter blir trylleshow, rebusløp, sang og musikk av Meg og kammeraten min, eMMa og Margaret Berger. Vi serverer også laksebuffet til de besøkende med smaker fra hele verden. Vi oppfordrer så mange som mulig til å bli med på feiringen, sa Fjeldvær til lokalavisa tidligere i uka.

Han venter godt over 800 gjester denne uka.