NYHETER

Se alle artikler

Lene Høgset blir ny teknisk sjef i MSD Animal Health

Veterinær Lene Høgset er ansatt som leder for Teknisk Avdeling i MSD Animal Health. Hun kommer fra stilling som Fiskehelsesjef i Fishguard.

– Jeg gleder meg til å jobbe i MSD Animal Health igjen, der jeg tidligere arbeidet i årene 2004 til 2013. Gjennom arbeidet med fiskehelse i Fishguard de siste årene har jeg sett hvilke utfordringer oppdretterne har. Derfor ønsker jeg å bidra med å utvikle og forbedre bruken av lusemidler, vaksiner og bedøvelse for å optimalisere fiskevelferden og fiskehelsen, sier Høgset i en pressemelding fra selskapet.

Flere tilbud på bordet

Hun er utdannet veterinær og har 20 års erfaring fra stillinger tilknyttet akvakultur, innen forvaltning, legemiddelindustri og fiskehelse. I meldingen forklares det at legemiddelfirma satser innen akvakultur og rekrutterer erfarne veterinærer fra fiskehelsebransjen. Høgset var en av veterinærene i denne posisjonen, med flere arbeidstilbud.

– Jeg valgte MSD Animal Health fordi selskapet er ledende innen akvakultur og har et sterkt fagmiljø i Norge. De har spesielt mye å bidra med når det gjelder muligheter til å forbedre fiskevelferden i forbindelse med avlusninger, både i form av kunnskap og produkter, sier Høgset.

Jobbet med utviklingen av vaksiner

-Jeg vet hvilke høye kvalitetskrav de har i selskapet, og de er i verdensledende klasse innenfor vaksineutvikling og parasittbekjempelse. I min nye jobb har jeg mulighet å være med å påvirke hvordan fiskehelsen og fiskevelferden blir ivaretatt i fremtiden, sier Lene Høgset.

MSD Animal Health driver forskning i hele verden på laks og andre kaldtvannsarter. All forskningen styres fra Bergen.

«I årene Lene Høgset jobbet for MSD Animal Health tidligere deltok hun også i utviklingen av nye vaksiner. Nå kommer hun til å lede avdelingen som skal gi faglig støtte til oppdrettere og fiskehelsepersonell over hele landet», heter det i meldingen.