Pressemeldinger

Se alle artikler

Gir 2,5 millioner kroner for å få flere ungdommer inn i sjømatnæringen

Nærings- og fiskeridepartementet har satt av 2,5 millioner kroner i tilskudd til aktiviteter som synliggjør sjømatnæringen som en god og attraktiv arbeidsplass for unge

Det opplyser de i en pressemelding i kjølvannet av de gode søkertallene til såkalte blå utdanninger.

– Dagens unge skal skape fremtidens sjømatbedrifter og arbeidsplasser. Derfor er det flott at de tar utdanningsvalg som sikrer fremtidig forvaltning av vår «blå skattkiste», sier fiskeriminister Harald T. Nesvik om søkertallene til videregående skole.

Søkertallene til videregående utdanning viser at flere søker på både akvakultur og på fiske og fangst. For sistnevnte antall søkere opp 20 prosent fra 2018.

– Tallenes tale er klar: flere ungdommer velger en «blå» utdannelse. Det er en vinn-vinn situasjon både for de unge og for sjømatnæringen, sier fiskeriministeren.

Nærings- og fiskeridepartementet opplyser i sin pressemelding at de vil bidra til at det arrangeres aktiviteter som viser ungdom mulighetene i sjømatnæringen.

– Jeg har tro på informasjon gjennom aktivisering av de unge. Jeg har derfor satt av midler slik at de blir enda bedre kjent med sjømatnæringen, sier fiskeriministeren. I potten har han lagt 2,5 millioner kroner.

Tiltaket det søkes om midler til, skal komme ungdom til gode og ha et nasjonalt eller regionalt nedslagsfelt. Det stilles krav om aktivisering av deltakerne. Innovative, marine aktiviteter som fokuserer på teknologi, realfag og/eller entreprenørskap vil bli prioritert.

Søknadsfristen er 11. april 2019.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.