Pressemeldinger

Se alle artikler

Kjøper tomt i Fræna til landbasert lakseanlegg

Salmon Evolution har erklært rettigheten til å kjøpe eiendommen ved Indre-Harøy i Fræna kommune for utbygging av landbasert oppdrett av laks.

Næringstomten eies i dag av Fræna kommune, og er delvis et pukkverk/ubebygd areal regulert til industriformål.

– Dette er en viktig milepæl, og helt i tråd med vår tidsplan for å realisere Europas største landbaserte oppdrettsanlegg. Utbyggingen vil også bidra til å styrke regionen, sier styreleder i Salmon Evolution, Kristofer Reiten i en pressemelding.

Han mener forholdene ved tomten er optimale for utbygging av landbasert oppdrett.

– Her vil vi ha ubegrenset tilgang på rent og friskt sjøvann, tilstrekkelig elkraft, egen dypvannskai, og muligheter for utvidelse og vekst. I tillegg er vi optimalt plassert med tanke på avstand til markedet, mener Reiten.

– Salmon Evolutions etablering på Indre Harøy vil være et viktig bidrag til å bygge et nasjonalt kraftsentrum for sjømatproduksjon. Nye Hustadvika kommune kunne knapt fått en bedre start med hensyn til fremtidsrettet næringsutviklingl, sier rådmann Anders Skipenes i Fræna kommune i pressemeldingen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.