Pressemeldinger

Se alle artikler

Åkerblå Group kjøper opp aksjene i FoMAS Fiskehelse og Miljø

I 2016 kjøpte Åkerblå Group seg inn i FoMAS Fiskehelse og Miljø med 34 prosent. 1. august 2019 kjøper Åkerblå de resterende aksjene i selskapet.

FoMAS har tilbudt akkrediterte miljøundersøkelser i samarbeid med Åkerblå etter sistnevnte først kjøpte aksjer hos FoMAS. Både FoMAS og Åkerblå tilbyr tjenester til Havbruksnæringen innenfor miljø og fiskehelse, men i hver sine geografiske områder.

Åkerblå Group holder til på Frøya i Trøndelag og har avdelingskontorer fra Tromsø til Ålesund. FoMAS Fiskehelse og Miljø har hovedkontor i Haugesund og leverer tjenester i Hordaland, Rogaland og Agder.

FoMAS Fiskehelse og Miljø kommer fremdeles til å drives som et eget aksjeselskap, separat fra Åkerblå Group. Administrasjonen og de nåværende ansatte fortsetter i stillingene sine, ifølge en pressemelding fra Åkerblå.

Ser fram til samarbeid

Daglig leder i FoMAS, Henriette Alne, fortsetter i sin stilling. De to selskapene vil samarbeide og benytte seg av samme administrative system, samt utnytte hverandres kompetanse.

– Med Åkerblå som hovedeier får vi tilgang til et større faglig nettverk, produkter og systemer som skal komme kundene våre til gode, sier Henriette Alne i pressemeldingen.

Alne og daglig leder i Åkerblå Group Roger Sørensen uttrykker i pressemeldingen at selskapene allerede har et velfungerende samarbeid og ser frem til at det styrkes ytterligere.