Pressemeldinger

Se alle artikler

Vil doble slaktevolumet etter ombygging

Hofseth Aqua åpner ny fabrikk i Ålesund. Selskapets lakseslakteri er blitt bygget om, og nå vil de doble slaktevolumet i løpet av et par år.

Oppdrettsselskapet Hofseth Aqua produserer i dag 10.000-12.000 tonn ørret og laks i året. De siste årene har de gjort betydelige investeringer både på sjø- og landsiden, og sist ut er selskapets slakteri i Ålesund.

Med denne oppgraderingen er Hofseth Aqua vel rustet til å håndtere forventet vekst av eget slaktevolum så vel som slaktevolum fra andre oppdrettere i regionen, står det i en pressemelding fra Hofseth Aqua.

– Intense uker med ombygging er nå ferdig og ting flyter som det skal. Målet vårt er å doble slaktevolumet vårt i løpet av et par år. Vi er definitivt på rett vei, sier daglig leder Roger Hofseth i meldingen.

Volf AS har levert den nye fabrikken og alt av transportører, ny kjøletank og automatisk innmating-system av isoporkasser. Marel har levert ny grader.

– Kapasiteten i løpet av et skift er det doble av det vi hadde tidligere, og vi greier nå over 100 tonn i løpet av et skift, sier driftssjef Lars Magne Haram i meldingen.

Volf AS holder til i Skodje kommune på Sunnmøre, og dette prosjektet er det største noensinne for selskapet.

Se Også


– 2019 blir vanvittig bra

Roger Hofseth er ikke så veldig fornøyd med 2018-tallene, men lover kjemperesultat i år.